lördag 27 september 2008

2008-09-28.



Imorse var Lise påväg till jobbet. Mötte inte många människor men såg en man som krattade löv. Det blåste och regnade och runt den lille mannens hus växte stora träd med många färgglada löv. Han valde ändå att på sin lördagsmorgon kratta löv. Det är frihet.
Jobb ja, det har vi båda fått på bemanningsföretaget Adecco. Vi har inte bestämt oss riktigt än om vi blir utnyttjade eller om det är najs att få prova massa olika jobb på olika ställen. Hittills har vi båda jobbat i färsvarudisken i var sin mataffär(kött och fisk är svårt!), och Bella har arbetat en dag i en kantine(typ lunchrestaurant).

En rolig sak som hände i veckan var att vår hyresvärdinna en dag hade varit i huset och lämnat små klisterlappar med våra namn som ska sättas upp på brevlådan. På lapparna stog alltså I. Stille och de övriga hustagarnas namn- och en lapp med T. L. Mellroth. Hallå! VADÅ T. L.- tänkte vi. Ända tills igår när vår vän Jim informerade oss om att Trine Lise är ett vanligt namn i Norge. Trine Lise. Tack gode gud att jag slipper heta det på riktigt!



Just nu ligger vi på rummet lite halvt utslagna och kommer förmodligen snart att svt-playa bort våran lördagkväll. Jobblivet tär på både på oss och på Lises lugg. Luggen har, liksom oss, förlorat sin glans och lyster till en något mer sliten syn. Men det är inte bara vi som är möra, samtliga huskamrater ligger nu och degar framför det högkvalitativa TV-programmet human-tetris. Förra helgen var det dock livat i luckan då Anders höll ett tre dygns metallparty på loftet. Inbjudna var Anders, hans vän Hans och Nina. Det var högljutt och innehöll mycket sprit. Vi gästade partyt en av kvällarna, dessvärre är det ingen av dem som minns våran närvaro.


Jag förstår att ni alla läsare håller på att dö av nyfikenhet över hur det går med min sjukgymnast-erövring. Här måste jag tyvärr göra er besvikna. ICAs färskvarudisk satte käppen i hjulet och jag var tvungen att omboka min tid i måndags. Men håll ut - kommade vecka lovar jag att besöka Bergens Hälsocenter.


Imorgon ska vi åter uppsöka något av våra favoritfik. Kaffe för en tia eller mängder av te för 15 är helt ok i Norgeland. Och gott för själen. Eller så kanske vi vågar vidga våra vyer och uppsöka nåt oprövat ställe. Det får morgondagen utvisa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hey vad roligt, den här bloggen har jag missat hittills! Hoppas att det går bra med färskvarorna och att ni inte återvänder till sverige som metalfantaster. I helgen var björn, anton och emilia här hos oss och allt blev enormt trevligt och roligt. Sen åkte de och allt började regna och Karolina blev krasslig, men annars så rullar livet på.